(Proporcje dla 1 - 2 osób)
SKŁADNIKI:
- solidna garść sałat z roszponki (endywia escarda, endywia frisee, cykoria radicchio, roszponka),
- 300g świeżych  pomidorów (ze skórką lub bez - wg uznania),
- 1 mały ząbek czosnku,
- 1listek świeżej mięty (ok.5 -7 cm długości),
- ok. 1 łyżeczka soku z limonki, 
- 1/2 łyżeczki soli morskiej,
- 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu,
 - opcjonalnie: kilka kostek lodu. 
WYKONANIE
Wszystkie składniki umieszczam w blenderze i miksuję. Przelewam do szklanek i podaję. Sycący, wartościowy koktajl jest świetną alternatywą dla kanapek podczas śniadania/kolacji. W upalne dni również zastąpi posiłek w porze obiadu.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
- 
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
- 
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
- 
(Proporcje na keksówkę o wym.25x12cm) SKŁADNIKI: - 300g mąki ziemniaczanej, - 180g cukru pudru, - 200g margaryny, - sok z jednej dużej...
 
 
Pycha
OdpowiedzUsuń