SKŁADNIKI:
- 1 seler korzeniowy (ok.450g),
- 1 duże jabłko (ok.250g),
- suszona żurawina (ok.60g),
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- 1 łyżeczka soku z limonki,
- 1 łyżeczka cukru,
- 1/2 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego, czarnego pieprzu.
WYKONANIE
Seler, jabłko obieram, myję i ścieram na tarce o grubych oczkach. Dodaję suszoną żurawinę. Wlewam oliwę, sok z limonki, doprawiam do smaku. Podaję jako dodatek do dania obiadowego.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Robiłam surówkę seler i jabłko, ale zawsze dodawałam rodzynki lub orzechy, muszę spróbować kiedyś z żurawiną, może być ciekawie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam taką surówkę, baaaardzo, bardzo!
OdpowiedzUsuńsmakuje jakbym buraka pastewnego jadł w ogóle nie polecam :/
OdpowiedzUsuń