(Proporcje na ok. 40 sztuk)
SKŁADNIKI:
- 400g zmielonych biszkoptów (ja wykorzystałam kilkudniowy, upieczony na 4 jajkach),
- 1 puszka słodzonego mleka (ok.560g),
- 2 łyżki rumu.
DODATKOWO
- 100g zmielonych płatków migdałowych.
WYKONANIE
Zaczynam od zmielenia płatków.
Zmielone biszkopty w malakserze przekładam do miski, wlewam słodzone mleko oraz rum - starannie wyrabiam.
Nabieram ok. 1 łyżkę masy, formuję zgrabne kulki.
Obtaczam w płatkach.
Układam na płaskim naczyniu, wstawiam do schłodzenia do lodówki.
Podaję.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
ciekawa alternatywa! ;)
OdpowiedzUsuńpyszności:)
OdpowiedzUsuń