SKŁADNIKI:
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
- 1/2 łyżeczki cytrynowego pieprzu,
- świeżo starty imbir (2cm),
- 1 płaska łyżeczka soli morskiej,
-3/4 łyżeczki czosnku granulowanego.
Podane składniki łączę ze sobą w naczynku następnie nacieram wcześniej przygotowane mięso (w moim przypadku są to podudzia z kurczaka - 7 sztuk), układam w naczyniu, szczelnie zamykam i wstawiam do lodówki na całą noc.
Wskazówka - ważne, żeby zamarynowane mięso było szczelnie przykryte , zapach/aromat jest bardzo intensywny i wyczuwalny w efekcie w całej lodówce.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
świetne:) też taką robię:)
OdpowiedzUsuńzmień tą czcionkę okropną!!!
OdpowiedzUsuń