SKŁADNIKI:
- 170g śledzi w sosie pomidorowym,
- 200g twarogu,
- por (ok. 3cm - biała część),
- mały ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę,
- 1/2 łyżeczki drobnej soli morskiej,
- szczypta pieprzu cayenne.
WYKONANIE
Twaróg rozdrabniam widelcem, dokładam zawartość puszki czyli śledzie wraz z sosem pomidorowym.
Następnie bardzo drobno pokrojony por, przeciśnięty czosnek.
Całość doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Zanim podam w duecie z pieczywem, odstawiam na minimum 30 minut do przegryzienia wszystkich smaków.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń