sobota, 26 stycznia 2013

KOTLECIKI ZIEMNIACZANE Z BIAŁYM NADZIENIEM

SKŁADNIKI:
- 900g ziemniaków,
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 3 łyżki mąki orkiszowej,
- sól do smaku,
- 1 łyżeczka dowolnych ziół,
- 1 jajko.
NADZIENIE:
- 30 dag białego sera,
- 3 łyżki ukwaszonej śmietany 12%.

WYKONANIE
Ugotowane ziemniaki przepuszczam przez maszynkę do mięsa, doprawiam do smaku solą, dodaję zioła, jajko, mąkę orkiszową i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszam składniki. Przystępuję do formowania kotlecików, nakładam nadzienie z białego sera, zlepiam i obtaczam w mące. Smażę z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu. Podaję polane jogurtem naturalnym.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz