PYSZNE MASEŁKO

SKŁADNIKI:
- 100g dobrego masła,
- 50g sera feta,
- 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 12%,
- 1 mały ząbek czosnku,
- pół łyżeczki bazylii,
- pół łyżeczki ziół prowansalskich.

WYKONANIE
Masło i ser feta rozgniatam widelcem, dodaję śmietanę, czosnek przeciśnięty przez praskę i zioła. Dokładnie łączę ze sobą składniki. Masą wypełniam dwie foremki silikonowe do muffinek. Wstawiam do lodówki w celu schłodzenia.

MÓJ KOMENTARZ
Masełko jest idealne do bułeczek, które z kolei serwuję do zupy. Smarowidło spokojnie odnajdzie się także w codziennych śniadaniach, grillowaniu, imprezach itd.

SMACZNEGO!


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

KREM JAJECZNY DO TORTU

SOK WIŚNIOWY Z SOKOWNIKA (NA ZIMĘ)

KOPYTKA Z BIAŁYM SEREM