SKŁADNIKI:
- 1 średnia cebula,
- 1 duży ząbek czosnku,
- 5 łyżek keczupu łagodnego,
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 1 sproszkowany liść laurowy,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- szczypta rozmarynu,
- 1 mały ogórek korniszony,
- 1 goździk rozkruszony,
- 1/3 łyżeczki soli,
- 1/3 łyżeczki pieprzu.
WYKONANIE
Rozpoczynam od pokrojenia cebuli w drobną kostkę i przepuszczenia czosnku przez praskę. Wrzucam na naoliwioną patelnię i chwilę smażę. Do naczynia dodaję koncentrat pomidorowy, keczup, pokrojony w kosteczkę ogórek, przysmażoną cebulę z czosnkiem oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszam i podaję po przegryzieniu składników.
MÓJ KOMENTARZ
Podanie diabelskiego sosu pomidorowego odnajdzie się w wielu potrawach. Świetny do pizzy, zapiekanek, potraw mięsnych, krokietów. I z myślą o krokietach ten sos przygotowałam.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz