SKŁADNIKI:
- 700g ziemniaków,
- 300g czerwonej fasoli z puszki,
- 300g śledzie solonego,
- 1 mała cebulka,
- 5 łyżek majonezu,
- 5 łyżek sosu czosnkowego z bazylią,
- sól i pieprz do smaku.
WYKONANIE
Zaczynam od namoczenia solonych śledzi w wodzie. To zadanie ma pozbawić ich soli. Zajmuje to od 2-3 godzin. Następnym celem jest ugotowanie ziemniaków w mundurkach. Gdy ziemniaki i śledzie są gotowe, kroję w kostkę. To samo czynię z cebulką. Odsączam fasolę. Wszystkie składniki łączę ze sobą. Przygotowuję sos czosnkowy z bazylią i łączę z majonezem. Dodaję do sałatki i doprawiam solą oraz pieprzem.
MÓJ KOMENTARZ
Sałatka jest banalnie prosta, aczkolwiek smaczna. Sos czosnkowy z bazylią dodaje jej wspaniały smak.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz