czwartek, 31 stycznia 2013

SOS WANILIOWY DO DESERÓW

SKŁADNIKI:
- 0,5 szkl.mleka,
- 50g białej czekolady,
- 0,5 łyżeczki cukru waniliowego,
- 1 żółtko,

WYKONANIE
Wlewam do rondelka mleko i gotuję, rozpuszczam białą czekoladę, dodaję cukier waniliowy. Cały czas gotując - mieszam. Do naczynka wlewam małą ilość sosu i rozprowadzam żółtko. Takim sposobem zapobiegniemy zwarzeniu. Przelewam do rondelka. Gotuję jeszcze przez chwilę, aż sos zgęstnieje.

MÓJ KOMENTARZ
Sos jest świetny do naleśników, deserów, ciast.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...