(Proporcje dla 2 osób.)
SKŁADNIKI:
- 20 dag fileta z kurczaka,
- 10 dag pieczarek,
- pół puszki pomidorów,
- pół puszki czerwonej fasoli,
- 1 średnia cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 ogórek kiszony,
- 3/4 łyżeczki vegety,
- 1/3 łyżeczki papryki pikantnej,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- 2 łyżki śmietany kwaśnej 12%,
- przyprawy do smaku.
WYKONANIE
Gotowe do przyrządzenia mięso kroję w paseczki lub kostkę, przyprószam vegetą i pikantną papryką. Pieczarki obieram, kroję w półtalarki, podobnie postępuję z kiszonym ogórkiem. Cebulę kroję w piórka. Na rozgrzaną patelnię wrzucam mięso, cebulę i chwilę smażę, następnie dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki (pieczarki, kiszony ogórek, czerwoną fasolę). Duszę pod przykryciem ok. 10 min. Na końcu w małej ilości sosiku rozprowadzam kwaśną śmietanę, po czym wlewam do dania. Gotowe.
MÓJ KOMENTARZ
Można doprawić do smaku przyprawami według własnego uznania (sól,
pieprz, papryka pikantna lub łagodna itp.), przy czym ja już nic nie
dodaję, ponieważ wcześniej doprawiłam mięso, także ogórek, czosnek i
kwaśna śmietana dodają temu daniu akuratny smak, który nam odpowiada.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz