SKŁADNIKI:
- 100g dobrego masła,
- 50g sera feta,
- 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 12%,
- 1 mały ząbek czosnku,
- pół łyżeczki bazylii,
- pół łyżeczki ziół prowansalskich.
WYKONANIE
Masło i ser feta rozgniatam widelcem, dodaję śmietanę, czosnek przeciśnięty przez praskę i zioła. Dokładnie łączę ze sobą składniki. Masą wypełniam dwie foremki silikonowe do muffinek. Wstawiam do lodówki w celu schłodzenia.
MÓJ KOMENTARZ
Masełko jest idealne do bułeczek, które z kolei serwuję do zupy. Smarowidło spokojnie odnajdzie się także w codziennych śniadaniach, grillowaniu, imprezach itd.
SMACZNEGO!
wtorek, 29 stycznia 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz