SKŁADNIKI:
- 2 filety z piersi kurczaka,
- 100g dojrzałych śliwek + 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej,
- 1łyżeczka ostrej papryki,
- 1łyżeczka soli,
- 1/2 łyżeczki białego pieprzu,
- oliwa do wysmarowania.
WYKONANIE
Umyte, osuszone filety nacieram solą, pieprzem, papryką.
Nacinam z boku tworząc tzw. kieszeń.
W naciętą kieszeń wkładam po ok. 50g śliwek (wcześniej umytych, przekrojonych na pół, pozbawionych pestek, posypanych przyprawą korzenną).
W naciętym miejscu spinam wykałaczkami.
Układam w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym i wstawiam do nagrzanego piekarnika 200° C bez termoobiegu na ok. 40 - 50 minut.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz