SKŁADNIKI:
- 1 duży kalafior.
CIASTO NALEŚNIKOWE
- ok. 230g mąki pszennej,
- 100ml zimnego mleka,
- 1 jajko,
- 1 łyżka oleju,
- 1 płaska łyżeczki soli,
- 1/3 łyżeczki ostrej papryki,
- 1 łyżeczka ulubionych ziół (dodałam mieszanki ziołowej do pizzy).
WYKONANIE
Opłukany kalafior dzielę na spore różyczki i gotuję al dente. Odsączam.
Z podanych składników przygotowuję ciasto naleśnikowe. Następnie zanurzam w cieście różyczki kalafiora i układam w naoliwionym naczyniu żaroodpornym.
Zalewam - jeżeli zostanie jeszcze tego ciasta.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180° C na ok. 15 - 20 minut.
Podaję na ciepło jako dodatek do obiadu lub samoistną przekąskę.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz