SKŁADNIKI:
- 500g obranego, drobno pokrojonego rabarbaru,
- 80g - 100g trzcinowego cukru,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 2 łyżki NUTELLI (lub innego kremu czekoladowego).
WYKONANIE
Wrzucam rabarbar do rondla, zasypuję cukrem i cynamonem mieszając trzymam aż masa zgęstnieje ok. 5 minut na dużym grzaniu.
Na samym końcu dodaję czekoladowe masło.
Mieszam i pozostawiam do przestygnięcia.
Rabarbar z cynamonem i masłem czekoladowym wykorzystuję jako nadzienie do rogalików, pączków, drożdżówek.
Można przygotować z większych proporcji, gorące nałożyć do wyparzonych małych słoiczków, zakręcić, odwrócić do góry dnem na ok. 15 minut i ustawić na półce w spiżarni;)
Z pewnością nie raz się przyda;))
Polecam;)
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz