SKŁADNIKI:
- 2 udka + 2 filety z kurczaka/indyka,
- 1 łyżeczka soli,
- 1 łyżeczka chińskiej przyprawy,
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
- 3 łyżki majonezu,
- 1 łyżeczka tymianku,
- 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu.
WYKONANIE
Umyte, osuszone w papierowym ręczniku mięso nacieram solą, przyprawą chińską, papryką.
Układam w naczyniu żaroodpornym.
Majonez łączę z pieprzem i tymiankiem.
Smaruję obficie wierzch ułożonego mięsa i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180° C z termoobiegiem na ok. 45 minut.
Mięso można wstawić np. z ziemniakami w ziołach - nie robimy wówczas pustego przebiegu.
Obiad gotowy;)
Danie podaję z surówką np.colesław/meksykańską.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Pycha... Kocham wszystko z majonezem :D Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń