SKŁADNIKI:
- ciasto francuskie (275g tradycyjne/light - zdecydowanie lepsze),
- 4 parówki z szynki,
- 8 plastrów ulubionego sera żółtego,
- 4 łyżki ulubionego sosu pomidorowego,
- ok. 1 łyżka przyprawy do pizzy.
WYKONANIE
Ciasto francuskie kroję na 8 równych kwadratów, na każdy nakładam ok. 1/2 łyżeczki sosu, posypuję szczyptą ziół, parówki przecinam na pół i owijam serem, układam na cieście i zwijam w tzw. rulonik. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180° C na ok. 15 - 18 minut. Świetna przekąska na wynos, do szkoły, do pracy, na wycieczkę.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
fajny pomysł, podoba mi się:)
OdpowiedzUsuń