niedziela, 15 września 2013

FRANCUSKIE ZAWIJANKI

SKŁADNIKI:
- ciasto francuskie (275g tradycyjne/light - zdecydowanie lepsze),
- 4 parówki z szynki,
- 8 plastrów ulubionego sera żółtego,
- 4 łyżki ulubionego sosu pomidorowego,
- ok. 1 łyżka przyprawy do pizzy.

WYKONANIE
Ciasto francuskie kroję na 8 równych kwadratów, na każdy nakładam ok. 1/2 łyżeczki sosu, posypuję szczyptą ziół, parówki przecinam na pół i owijam serem, układam na cieście i zwijam w tzw. rulonik. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180° C na ok. 15 - 18 minut. Świetna przekąska na wynos, do szkoły, do pracy, na wycieczkę.

SMACZNEGO!

1 komentarz:

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...