SKŁADNIKI:
- młoda kapusta (ok.350g).
SOS PLEŚNIOWY Z POMIDOREM
- 100g sera pleśniowego (np.LAZUR błękitny),
- polny pomidor (ok.200g),
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżka majonezu,
- 2 łyżki śmietany 12%,
- 1łyżeczka soku z limonki,
- 1/3 łyżeczki pieprzu,
- 1/2 łyżeczki soli morskiej.
WYKONANIE
Opłukaną kapustę drobno szatkuję. Ser
ucieram ze śmietaną na gładką masę, dodaję sok z limonki, przyprawiam
solą, pieprzem. W następnej kolejności dodaję majonez i ponownie mieszam
na gładką masę. Przelewam zawartość do kapusty i mieszam do dokładnego połączenia. Sprawdzam smak, ewentualnie doprawiam solą, pieprzem także cukrem. Tak przygotowaną kapustę przygotowuję na krótko przed podaniem np. do pieczeni.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz