(Proporcje dla 3 sztuk)
SKŁADNIKI:
- 3 plastry schabu bez kości,
- 80g dyni startej na tarce o dużych oczkach,
- 1 łyżka drobno pokrojonej, świeżej mięty,
- pieprz cayenne,
- sól i pieprz czarny,
- 1 duże jajko,
- mąka pszenna,
- bułka tarta,
- smalec/olej/olej z oliwą/inny tłuszcz do smażenia,
- ręcznik papierowy.
WYKONANIE
Każdy plaster mięsa rozbijam dość cienko, nacieram solą i pieprzem. Nakładam po ok. 2 łyżki startej dyni, posypuję po ok. 1/2 łyżeczki pokrojonej mięty, przyprószam szczyptą pieprzu cayenne.
Składam na pół, następnie panieruję w mące, jajku i na końcu w bułce
tartej. Smażę z dwóch stron na złoty kolor. Odsączam na papierowym
ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Genialny pomysł. Schab z dynią i miętą musiał smakować wybornie!
OdpowiedzUsuńpyszny pomysł na obiad, wygląda apetycznie:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne połączenie kolorów i smaków:)
OdpowiedzUsuńFantastyczny pomysł! :D Na pewno spróbuję u siebie :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za miłe słowa;)
OdpowiedzUsuńKieszonki zachęcają nie tylko kolorystycznie ale samo "zmontowanie" wszystkich składników dla nas jest trafione smakowo;)
Pozdrawiam - A.P.D.S!