SKŁADNIKI:
- 100g sera pleśniowego (np.LAZUR błękitny),
- polny pomidor (ok.200g),
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżka majonezu,
- 2 łyżki śmietany 12%,
- 1łyżeczka soku z limonki,
- 1/3 łyżeczki pieprzu,
- 1/2 łyżeczki soli morskiej.
WYKONANIE
Pomidor sparzam wrzątkiem, obieram ze skórki, miksuję z pomocą blendera. Ser ucieram ze śmietaną na gładką masę, dodaję sok z limonki, zmiksowany pomidor, przyprawiam solą, pieprzem. W następnej kolejności dodaję majonez i ponownie mieszam na gładką masę. Sos przed podaniem schładzam, serwuję do sałatek, grillowanych warzyw, do mięs na zimno.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz