poniedziałek, 30 września 2013

PESTO Z SELERA NACIOWEGO

 SKŁADNIKI:
- seler naciowy (300g),
- ząbek czosnku,
- sok z 1/2 cytryny,
- 50ml oliwy z oliwek EXTRA VIRGIN,
- 1/2 łyżeczki soli morskiej (drobnej),
- 1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego.

WYKONANIE
Umyty seler kroję na mniejsze części, wrzucam do pojemnika blendera, dorzucam ząbek czosnku i uruchamiam urządzenie. W między czasie dolewam wyciśnięty sok z cytryny, oliwę, wsypuję dodatki smakowe typu: sól/pieprz.
Gotowe pesto przekładam do słoiczka i wykorzystuję na bieżąco lub zakręcam i wstawiam do lodówki.
Seler charakteryzuje się specyficznym smakiem ALE w kompozycji z innymi dodatkami nadaje danej potrawie świetny smak.
Wkrótce przepisy z wykorzystaniem PESTO;)

SMACZNEGO!

2 komentarze:

  1. cześć:) czy seler naciowy wykorzystany w przepisie to łodygi czy same liście?

    OdpowiedzUsuń
  2. 29 year old Librarian Alic Ramelet, hailing from Pine Falls enjoys watching movies like Divine Horsemen: The Living Gods of Haiti and Photography. Took a trip to Historic Centre of Salvador de Bahia and drives a Pathfinder. nastepny

    OdpowiedzUsuń

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...