czwartek, 5 grudnia 2013

KREM 'TIRAMISU' W PUCHARKACH

(Proporcje dla 3 osób)

SKŁADNIKI
- 250g serka mascarpone,
- 250g śmietanki 30%,
- 2 łyżki likieru Amaretto (lub innego migdałowego),
- 3 łyżki cukru pudru,
- 3 łyżeczki kakao (ciemne),
- opcjonalnie czekoladowe witrażyki.

WYKONANIE
Do utartego serka z cukrem, połączonego z likierem dodaję ubitą śmietankę.
Puszystą masę przekładam do przygotowanych pucharków.
Obficie posypuję kakao.
Desery wstawiam na klika godzin, najlepiej na całą noc do lodówki lub w inne chłodne miejsce.
Najsmaczniejsze są następnego dnia po przegryzieniu się smaków.
Przed podaniem ozdobić czekoladowymi witrażykami.

SMACZNEGO!

1 komentarz:

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...