(Proporcje dla 3 osób)
SKŁADNIKI
- 250g serka mascarpone,
- 250g śmietanki 30%,
- 2 łyżki likieru Amaretto (lub innego migdałowego),
- 3 łyżki cukru pudru,
- 3 łyżeczki kakao (ciemne),
- opcjonalnie czekoladowe witrażyki.
WYKONANIE
Do utartego serka z cukrem, połączonego z likierem dodaję ubitą śmietankę.
Puszystą masę przekładam do przygotowanych pucharków.
Obficie posypuję kakao.
Desery wstawiam na klika godzin, najlepiej na całą noc do lodówki lub w inne chłodne miejsce.
Najsmaczniejsze są następnego dnia po przegryzieniu się smaków.
Przed podaniem ozdobić czekoladowymi witrażykami.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
mój ulubiony deser:) pyycha:d
OdpowiedzUsuń