SKŁADNIKI:
- 150g wędzonej makreli (waga - po pozbyciu skóry, ości),
- 1 duże jajko,
- 3 małe korniszony,
- 50g startego, żółtego sera,
- plasterek czerwonej cebulki (można dać więcej),
- 4 łyżki majonezu np. WINIARY,
- 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku,
- 1/3 łyżeczki drobnej soli,
- 1/3 łyżeczki ostrej papryki.
WYKONANIE
Wszystkie produkty umieszczam w miseczce (rybę, starty ser, pokrojone ogórki, jajko, cebulę).
Dodaję majonez, doprawiam dodatkami smakowymi.
Sprawdzam smak, podaję np. z chrupiącym pieczywem - bagietką.
Posypuję koperkiem.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Przypomniałaś mi smaki dzieciństwa Anitko <3
OdpowiedzUsuńtak mi za tym tęskno, a takie to pyyyyszne było :D
Buziaki :)