wtorek, 31 grudnia 2013

PASTA Z MAKRELI - 2 PROPOZYCJA

SKŁADNIKI:
- 150g wędzonej makreli (waga - po pozbyciu skóry, ości),
- 1 duże jajko,
- 3 małe korniszony,
- 50g startego, żółtego sera,
- plasterek czerwonej cebulki (można dać więcej),
- 4 łyżki majonezu np. WINIARY,
- 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku,
- 1/3 łyżeczki drobnej soli,
- 1/3 łyżeczki ostrej papryki.

WYKONANIE
Wszystkie produkty umieszczam w miseczce (rybę, starty ser, pokrojone ogórki, jajko, cebulę).
Dodaję majonez, doprawiam dodatkami smakowymi.
Sprawdzam smak, podaję np. z chrupiącym pieczywem - bagietką.
Posypuję koperkiem.

SMACZNEGO!

1 komentarz:

  1. Przypomniałaś mi smaki dzieciństwa Anitko <3
    tak mi za tym tęskno, a takie to pyyyyszne było :D
    Buziaki :)

    OdpowiedzUsuń

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...