SKŁADNIKI:
- 1kg średnich wielkościowo ziemniaków,
- 1 duży liść laurowy,
- 3 kulki ziela angielskiego,
- 1 łyżeczka suszonego koperku,
- 1 łyżeczka suszonego lubczyku,
- sól/pieprz do smaku.
WYKONANIE
Obrane, umyte ziemniaki kroję w talarki.
Przekładam do garnka, wrzucam ziele i liść laurowy.
Gotuję do pożądanej miękkości ziemniaków (talarki szybciej są ugotowane niż w całości dlatego uważać, żeby nie rozgotować).
Następnie zlewam wodę, przekładam do miski, doprawiam do smaku solą i pieprzem, posypuję suszonym koperkiem i lubczykiem.
U nas sprawdzają się do śledzi podanych na kilka sposobów;))
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz