SKŁADNIKI:
- 1 jajko ugotowane na twardo,
- 5 marynowanych grzybków,
- 1 ogórek konserwowy,
- 1/2 małej, czerwonej cebulki,
- 100ml db jakościowo majonezu (jakość ma znaczenie),
- 100ml gęstego naturalnego jogurtu,
- 1 łyżeczka soku z limonki,
- sól/pieprz do smaku (dokładnych proporcji nie udzielę, uwarunkowane to jest jakością majonezu - im lepszy tym mniej dodatków smakowych;))
WYKONANIE
Żółtko ucieram z majonezem, dodaję jogurt - mieszam. Białko, ogórek, grzybki oraz cebulę bardzo drobno siekam. Dodaję do majonezu, łączę ze sobą wszystkie produkty, na końcu doprawiam do smaku (sokiem z limonki, solą/pieprzem). Sos podaję do wędlin, pieczonych mięs, ryb itd.
SMACZNEGO!
środa, 28 sierpnia 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz