(Proporcje dla 6 osób)
SKŁADNIKI:
- 1 litr mleka 2%,
- 8 stołowych łyżek cukru,
- 600g czerwonej porzeczki,
- opcjonalnie: cukier waniliowy (1/2 łyżeczki dla wzbogacenia smaku, nie jego zdominowania).
WYKONANIE
Przygotowane porzeczki umieszczam w pojemniku blendera, wsypuję cukier, wlewam mleko i miksuję do pożądanej konsystencji. Przelewam do schłodzonych szklanek. Podaję.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńWygląda znakomicie, a czy można go zrobić z czarnych lub białych porzeczek i czy będzie miał podobny smak?
OdpowiedzUsuń:)
Justynko dziękuję za miłe słowa:)
OdpowiedzUsuńDo Anonimowego.
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam z białych porzeczek. Z czarnych...też nie, poza konfiturą i sokami. Czarne porzeczki mają charakterystyczny smak i w połączeniu z nabiałem mogą nie każdemu odpowiadać. Dla mnie czarne porzeczki są widziane w sokach i konfiturach ale proszę zaryzykować, może smak będzie odpowiadał:)
Pzdr. A.P.D.S!