(Proporcje dla 2 osób)
SKŁADNIKI:
- 150g arbuza,
- 50g malin,
- 50g jeżyny,
- 50g czerwonych porzeczek,
- 2 łyżki trzcinowego cukru lub płynnego miodu (naturalnego),
- ok. 100ml wody niegazowanej,
- kilka kostek lodu.
Umyte owoce wrzucam do pojemnika blendera i miksuję. W trakcie pracy blendera wsypuje cukier i wlewam stopniowo wodę. Przelewam do szklanek. Podaję z kostkami lodu (jeżeli przeszkadzają nam tzw. "ziarenka" z porzeczek, jeżyn przed podaniem przelewamy przez sito).
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
wygląd pysznie, ładny intensywny kolor:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam! Śliczny kolor :>
OdpowiedzUsuń