- mix sałat z roszponką,
- 100g wędzonego boczku pokrojonego w cienkie plasterki,
- 2 duże jajka ugotowane na twardo,
- 150g pomidora (pokrojony w kostkę)
- 100g wężowego ogórka (pokrojony w kostkę),
- dymka ze szczypiorkiem (ok. 30g, drobno pokrojona).
DRESING
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 1 łyżeczka naturalnego miodu,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego, kolorowego pieprzu,
- 1/3 soli morskiej.
WYKONANIE
Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania sałatki umieszczam w odpowiednio dużej misce. Polewam przygotowanym dresingem. Podaję jako przystawkę do grilla, do obiadu lub solo.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz