SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok.35x42cm),
- 1 budyń o smaku malinowym,
- 400ml mleka 3,2%,
- 2-3 łyżki cukru,
- 100g jeżyny,
- cukier puder z wanilią.
WYKONANIE
Przygotowałam budyń wg instrukcji na opakowaniu z mniejszą ilością mleka. Odstawiłam do wystygnięcia po czym przełożyłam na ciasto francuskie. Zrobiłam w ten sposób, że wyłożyłam masę budyniową na mniejszą część ciasta (nie przekroczyłam połowy rozłożonego ciasta) i zwinęłam w rulon. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika do 200° C na ok. 20 minut. Pozostawiłam do wystygnięcia, posypałam cukrem pudrem z wanilią, ułożyłam na wierzchu jeżyny. Pokroiłam w plastry o szerokości ok. 3cm. Gotowe;)
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
pycha:)
OdpowiedzUsuń