wtorek, 2 lipca 2013

WARZYWNY KOKTAJL

(Proporcje dla 1 - 2 osób)

SKŁADNIKI:
- solidna garść sałat z roszponki (endywia escarda, endywia frisee, cykoria radicchio, roszponka),
- 300g świeżych  pomidorów (ze skórką lub bez - wg uznania),
- 1 mały ząbek czosnku,
- 1listek świeżej mięty (ok.5 -7 cm długości),
- ok. 1 łyżeczka soku z limonki,
- 1/2 łyżeczki soli morskiej,
- 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu,
 - opcjonalnie: kilka kostek lodu.

WYKONANIE
Wszystkie składniki umieszczam w blenderze i miksuję. Przelewam do szklanek i podaję. Sycący, wartościowy koktajl jest świetną alternatywą dla kanapek podczas śniadania/kolacji. W upalne dni również zastąpi posiłek w porze obiadu.

SMACZNEGO!

1 komentarz:

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...