(Proporcje dla 3 - 5 osób)
SKŁADNIKI:
- duży kalafior,
- 150ml majonezu,
- 2 łyżki kwaśnej śmietany,
- drobno pokrojony koperek (ilość wg uznania, proponowana ilość 2 łyżki)
- 3/4 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu (np. kolorowy).
WYKONANIE
Kalafior gotuję do miękkości (nie rozgotowuję), dzielę na drobne różyczki i odstawiam do wystygnięcia. W osobnym naczyniu łączę majonez, śmietanę, drobno pokrojony koperek oraz przyprawy. Zawartość wlewam do kalafiora i delikatnie mieszam. Sałatkę podaję po przygotowaniu lub po konkretnym schłodzeniu.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuń