wtorek, 30 lipca 2013

SORBET EGZOTYCZNO - MIĘTOWY

(Proporcje na 5 - 6 sztuk w zależności od pojemności foremek)

SKŁADNIKI:
- arbuz (100g)
- melon (100g)
- kiwi (100g)
- nektarynka (100g)
- napar z mięty (50ml)
- opcjonalnie: cukier brązowy (jak dla nas wystarczyła słodycz oddana z owoców).

WYKONANIE
Wszystkie produkty kroję w drobną kosteczkę, następnie 3/4 zawartości wrzucam do pojemnika blendera, wlewam napar miętowy i miksuję na jednolita konsystencję. Dodaję kawałki owoców, mieszam, napełniam foremki, wstawiam do zamrażarki na ok. 2 - 3 godziny.

SMACZNEGO!

2 komentarze:

  1. Ekstra! Coś dla mnie !
    Zapraszam na mojego nowego bloga o tematyce kosmetycznej http://kosmetyczkamyszki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...