BANALNIE PROSTA PRZEKĄSKA DO PRZYGOTOWANIA Z TRAFIONYMI DODATKAMI ZASPOKOI NAJBARDZIEJ WYMAGAJĄCE PODNIEBIENIE.
I CHOCIAŻ PRZEPIS ZAMIESZCZAM NA SPECJALNĄ PROŚBĘ TO ZACHĘCAM DO PRZYGOTOWANIA WE WŁASNYM ZAKRESIE:)
(Proporcje na 24 trójkąciki)
SKŁADNIKI:
- ciasto francuskie,
- sos pomidorowy,
- 160g wędliny salami (np.SOKOŁÓW),
- 120g startego na żółtej tarce sera,
- zioła prowansalskie,
- oregano.
WYKONANIE
Ciasto francuskie kroję na 12 kwadratów, następnie każdy kwadrat kroję w trójkąty i w ten sposób zyskuję 24 trójkąciki. Każdy trójkąt smaruję ulubionym sosem, posypuję pokrojoną w kosteczkę wędliną, startym serem, przyprószam ziołami. Ja wykorzystałam zioła prowansalskie i oregano ale to mogą być dowolne, ulubione. Tak przygotowane trójkąciki z farszem umieszczam na blasze wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200° C na ok. 8 - 10 minut.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Bardzo lubię takie przekąski na cieście francuskim :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńFajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńNa pewno wypróbuję :)