TRAFIŁA MI SIĘ WŚRÓD GRONA ZNAJOMYCH ZWOLENNICZKA CIASTA FRANCUSKIEGO I NA JEJ PROŚBĘ ZAMIESZCZAM KOLEJNY PROSTY PRZEPIS - DZIECINNIE PROSTY I KOLEJNY Z CYKLU TYM RAZEM W ODSŁONIE BARDZO SŁODKIEJ:)
SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok.35x42cm) - podaję wymiary ciasta jakiego użyłam natomiast wiem, że można spotkać w dyskoncie spożywczym o jeszcze większych wymiarach;)
- gruboziarnisty cukier lub brązowy cukier - ilość wg uznania ale ja w tym przypadku używam dość sporo:)
- 32g cukru waniliowego.
JEŻELI CHODZI O PRODUKTY TO WSZYSTKO - NA IMPREZIE TEN WYPIEK SCHODZIŁ NICZYM ŚWIEŻE BUŁECZKI:))
WYKONANIE
Ciasto kroję na kwadraty (12 sztuk) następnie każdy kwadrat w trójkąty po czym posypuję 1 płaską łyżką cukru (cukier wcześniej mieszam z cukrem waniliowym) równomiernie po całej powierzchni. Układam na blasze wyłożonej papierem lub matą i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200° C na ok. 10 -12 minut (na jasnozłoty kolor).
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz