(Proporcje dla 7 osób)
SKŁADNIKI:
- ok.500 -600g ładnego schabu bez kości,
- 7 plastrów żółtego sera,
- lubczyk (ilość wg własnego uznania, przyjęłam 1/2 łyżeczki na jedną porcję),
- sól morska i świeżo zmielony pieprz (kolorowy lub czarny),
- 2 jajka,
- mąka/bułka tarta - najlepsza wykonana domowym sposobem;)
- olej z oliwą/olej/smalec - wg własnych preferencji,
- ręcznik papierowy.
WYKONANIE
Każdy plaster mięsa rozbijam dość cienko, nacieram solą i pieprzem. Układam plaster żółtego sera, posypuję lubczykiem (lubczyk jest specyficzny w smaku). Składam na pół, następnie panieruję w mące, jajku i na końcu w bułce tartej. Smażę z dwóch stron na złoty kolor. Odsączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podaję z sałatką.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Takich jeszcze nie robiłam..
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńPysznie nadziane, mniam ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńZapewniam, że są pyszne, ja osobiście uwielbiam lubczyk i jako dodatek do dań dla mnie sprawdza się idealnie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za komentarze i pozdrawiam;)