SKŁADNIKI:
- 300g chudego sera twarogowego,
- 80g zielonych oliwek nadzianych pastą oliwkową,
- 100g wężowego, obranego ogórka,
- 1 duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę,
- 4 łyżki stołowe śmietany 12% lub naturalnego jogurtu,
- 1/3 łyżeczki kolorowego pieprzu,
- opcjonalnie: sól morska - oliwki z nadzieniem paprykowym są już same z siebie słone, stąd soli nie wsypywałam.
WYKONANIE
Twaróg rozdrabniam widelcem, dodaję starty na tarce o dużych oczkach ogórek, przeciśnięty czosnek, jogurt lub śmietanę, doprawiam do smaku pieprzem - łączę wszystkie produkty i dopiero na końcu wrzucam oliwki z racji, że są bardzo delikatne po odsączeniu z zalewy. Całość dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki do przegryzienia po czym podaję jako dodatek do grilla, do kanapek/tostów, pieczonych np. z ogniska ziemniaków. Możliwości sposobów podania jest b.dużo;)
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Bardzo lubię takie dipy :) ja najchętniej wyjadam je po prostu łyżeczką :D
OdpowiedzUsuń