poniedziałek, 12 sierpnia 2013

MASŁO ORZECHOWE (ORZECHY PISTACJOWE I PEKAN)

 ORZECHY PISTACJOWE CENIĘ ZA ZESTAW WSZELKICH WITAMIN A ZWŁASZCZA - ŻELAZO, KTÓRE CO JAKIŚ CZAS MUSZĘ UZUPEŁNIAĆ W FORMIE KAPSUŁEK.
NATOMIAST ORZECHY PEKAN DODATKOWO ZA CIEKAWY, SPECYFICZNY SMAK.
W DZISIEJSZEJ WERSJI POSTANOWIŁAM POŁĄCZYĆ ORZECHY PEKAN I ORZECHY PISTACJOWE CO DAŁO ZGRANY DUET W POSTACI SMACZNEGO MASŁA;)

SKŁADNIKI:
- orzechy PEKAN - 100g,
- orzechy PISTACJOWE - 100g,
- opcjonalnie: sól biała.

WYKONANIE
Przygotowane orzeszki do dalszej obróbki wrzucam do robota wielofunkcyjnego z uniwersalnym nożem i na najwyższych obrotach pozwalam urządzeniu pracować do uzyskania jednolitej konsystencji na tzw. pastę. Po przygotowaniu masło przekładam do słoiczka i wstawiam do lodówki. Lekko schłodzone jest najsmaczniejsze.
Nam najbardziej przygotowane masło smakuje z opieczonym pieczywem np. bagietką.

SMACZNEGO!

1 komentarz:

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...