czwartek, 3 października 2013

RABARBAR Z CYNAMONEM I MASŁEM CZEKOLADOWYM

SKŁADNIKI:
- 500g obranego, drobno pokrojonego rabarbaru,
- 80g - 100g trzcinowego cukru,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 2 łyżki NUTELLI (lub innego kremu czekoladowego).

WYKONANIE
Wrzucam rabarbar do rondla, zasypuję cukrem i cynamonem mieszając trzymam aż masa zgęstnieje ok. 5 minut na dużym grzaniu.
Na samym końcu dodaję czekoladowe masło.
Mieszam i pozostawiam do przestygnięcia.
Rabarbar z cynamonem i masłem czekoladowym wykorzystuję jako nadzienie do rogalików, pączków, drożdżówek.
Można przygotować z większych proporcji, gorące nałożyć do wyparzonych małych słoiczków, zakręcić, odwrócić do góry dnem na ok. 15 minut i ustawić na półce w spiżarni;)
Z pewnością nie raz się przyda;))
Polecam;)

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz