środa, 16 października 2013

ZAPIEKANY KALAFIOR W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

SKŁADNIKI:
- 1 duży kalafior.
CIASTO NALEŚNIKOWE
- ok. 230g mąki pszennej,
- 100ml zimnego mleka,
- 1 jajko,
- 1 łyżka oleju,
- 1 płaska łyżeczki soli,
- 1/3 łyżeczki ostrej papryki,
- 1 łyżeczka ulubionych ziół (dodałam mieszanki ziołowej do pizzy).

WYKONANIE
Opłukany kalafior dzielę na spore różyczki i gotuję al dente. Odsączam.
Z podanych składników przygotowuję ciasto naleśnikowe. Następnie zanurzam w cieście różyczki kalafiora i układam w naoliwionym naczyniu żaroodpornym.
Zalewam - jeżeli zostanie jeszcze tego ciasta.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180° C na ok. 15 - 20 minut.
Podaję na ciepło jako dodatek do obiadu lub samoistną przekąskę.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz