SKŁADNIKI:
- 1 dojrzałe awokado,
- 180g świeżych, pozbawionych szypułek, opłukanych truskawek,
- kulka mozzarelli.
SOS
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 łyżka soku z limonki,
- 1 łyżeczka naturalnego miodu,
- 1/3 łyżeczki kolorowego pieprzu.
WYKONANIE
Zaczynam od wydrążenia łyżeczką awokado, większe kawałki kroję w kostkę lub paski. To samo czynię z mozzarellą, truskawkami (kroję w kostkę lub w paski). Przygotowane składniki umieszczam w naczyniu (miska), przyrządzam sos. Do małego słoiczka wlewam oliwę, sok z limonki, dodaję miód, pieprz i energicznie potrząsam. Polewam sałatkę. Podaję po przygotowaniu lub w wersji schłodzonej, w zależności od zapotrzebowania.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz