wtorek, 25 czerwca 2013

SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY, KOPERKU

SKŁADNIKI:
- 200g białej kapusty,
- 50g koperku,
- 1 łyżeczka octu winnego,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek.
- 2 łyżeczki cukru,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu (świeżo zmielonego).

WYKONANIE
Kapustę kroję w bardzo drobniutką kosteczkę, koperek również kroję drobno, następnie doprawiam do smaku octem, oliwą, cukrem, solą i pieprzem. Wszystkie właściwe składniki dokładnie mieszam, sprawdzam smak, i pozostawiam na ok. 15 minut do przegryzienia składników. Jest to bardzo smaczny dodatek do obiadu, lekko pikantny (przyjmując proporcje dodatków smakowych wg mojego uznania). Polecam;)

SMACZNEGO!


1 komentarz:

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...