SKŁADNIKI:
- 200g białej kapusty,
- 50g koperku,
- 1 łyżeczka octu winnego,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek.
- 2 łyżeczki cukru,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu (świeżo zmielonego).
WYKONANIE
Kapustę kroję w bardzo drobniutką kosteczkę, koperek również kroję drobno, następnie doprawiam do smaku octem, oliwą, cukrem, solą i pieprzem. Wszystkie właściwe składniki dokładnie mieszam, sprawdzam smak, i pozostawiam na ok. 15 minut do przegryzienia składników. Jest to bardzo smaczny dodatek do obiadu, lekko pikantny (przyjmując proporcje dodatków smakowych wg mojego uznania). Polecam;)
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń