SKŁADNIKI:
- 300g świeżego ugotowanego bobu,
- 200g młodych ugotowanych ziemniaków,
- 100g szynki parmeńskiej,
- 10g drobno posiekanego koperku,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 łyżka soku z limonki,
- sól morska i czarny pieprz (użyłam 1/2 łyżeczki soli morskiej i 1/3 łyżeczki czarnego, świeżo zmielonego pieprzu).
WYKONANIE
Zaczynam od pokrojenia w kostkę ziemniaków, które wielkością będą adekwatne do bobu. Następnie kroję lub rozrywam palcami szynkę parmeńską. Wszystkie składniki umieszczam w misce dodaję drobno pokrojony koperek, wlewam oliwę, sok z limonki i doprawiam do smaku. Na końcu sprawdzam smak, jeżeli uznaję za odpowiedni pozostawiam na ok. 10 - 20 minut do przegryzienia się składników.
MÓJ KOMENTARZ
Prosta, sycąca sałatka doskonała do podania także w porze obiadu.
SMACZNEGO!
ciekawe zestawienie, na pewno bardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuń