SKŁADNIKI:
- pęczek świeżych szparagów + 1 łyżeczka soli + 1 łyżeczka cukru,
- 1 łyżka ziaren sezamu,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- sól morska, biały pieprz.
WYKONANIE
Szparagi cienko obieram na całej długości odcinając zdrewniałe
końcówki. Związuję w pęczek bawełnianą nitką i gotuję we wrzątku z
dodatkiem cukru i soli przez ok. 10 -15 minut (szparagi gotujemy pionowo, główki wystają ponad poziom wody). Na patelni prażę sezam. Odsączone z wody szparagi doprawiam do smaku solą morską, białym pieprzem, polewam oliwą, posypuję prażonym sezamem. Gotowe.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz