piątek, 3 maja 2013

PASTA Z KIEŁKÓW SŁONECZNIKA

SKŁADNIKI:
- kiełki słonecznika (40g),
- 2 duże jajka ugotowane na twardo,
- twaróg chudy/półtłusty (100g),
- ogórek zielony (100g),
- 1 łyżka naturalnego jogurtu,
- 1/2 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego, czarnego pieprzu.

WYKONANIE
Twaróg rozdrabniam widelcem, jajka i ogórek ścieram na tarce o dużych oczkach. Kiełki słonecznika drobno kroję - łączę wszystkie składniki. Dodaję jogurt, doprawiam solą i pieprzem. Mieszam. Podaję z pieczywem.

SMACZNEGO!

1 komentarz:

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...