sobota, 10 sierpnia 2013

FRANCUSKIE TRÓJKĄTY Z CUKREM

TRAFIŁA MI SIĘ WŚRÓD GRONA ZNAJOMYCH ZWOLENNICZKA CIASTA FRANCUSKIEGO I NA JEJ PROŚBĘ ZAMIESZCZAM KOLEJNY PROSTY PRZEPIS - DZIECINNIE PROSTY I KOLEJNY Z CYKLU TYM RAZEM W ODSŁONIE BARDZO SŁODKIEJ:)

SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok.35x42cm) - podaję wymiary ciasta jakiego użyłam natomiast wiem, że można spotkać w dyskoncie spożywczym o jeszcze większych wymiarach;)
- gruboziarnisty cukier lub brązowy cukier - ilość wg uznania ale ja w tym przypadku używam dość sporo:)
- 32g cukru waniliowego.
JEŻELI CHODZI O PRODUKTY TO WSZYSTKO - NA IMPREZIE TEN WYPIEK SCHODZIŁ NICZYM ŚWIEŻE BUŁECZKI:))

WYKONANIE
Ciasto kroję na kwadraty (12 sztuk) następnie każdy kwadrat w trójkąty po czym posypuję 1 płaską łyżką cukru (cukier wcześniej mieszam z cukrem waniliowym)  równomiernie po całej powierzchni. Układam na blasze wyłożonej papierem lub matą i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200° C na ok. 10 -12 minut (na jasnozłoty kolor).

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...