środa, 28 sierpnia 2013

SOS TATARSKI

SKŁADNIKI:
- 1 jajko ugotowane na twardo,
- 5 marynowanych grzybków,
- 1 ogórek konserwowy,
- 1/2 małej, czerwonej cebulki,
- 100ml db jakościowo majonezu (jakość ma znaczenie),
- 100ml gęstego naturalnego jogurtu,
- 1 łyżeczka soku z limonki,
- sól/pieprz do smaku (dokładnych proporcji nie udzielę, uwarunkowane to jest jakością majonezu - im lepszy tym mniej dodatków smakowych;))

WYKONANIE
Żółtko ucieram z majonezem, dodaję jogurt - mieszam. Białko, ogórek, grzybki oraz cebulę bardzo drobno siekam. Dodaję do majonezu, łączę ze sobą wszystkie produkty, na końcu doprawiam do smaku (sokiem z limonki, solą/pieprzem). Sos podaję do wędlin, pieczonych mięs, ryb itd.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz