niedziela, 4 sierpnia 2013

KIESZONKI SCHABOWE Z SEREM I LUBCZYKIEM

(Proporcje dla 7 osób)

SKŁADNIKI:
- ok.500 -600g ładnego schabu bez kości,
-  7 plastrów żółtego sera,
- lubczyk (ilość wg własnego uznania, przyjęłam 1/2 łyżeczki na jedną porcję),
- sól morska i świeżo zmielony pieprz (kolorowy lub czarny),
- 2 jajka,
- mąka/bułka tarta - najlepsza wykonana domowym sposobem;)
- olej z oliwą/olej/smalec - wg własnych preferencji,
- ręcznik papierowy.

WYKONANIE
Każdy plaster mięsa rozbijam dość cienko, nacieram solą i pieprzem. Układam plaster żółtego sera, posypuję lubczykiem (lubczyk jest specyficzny w smaku). Składam na pół, następnie panieruję w mące, jajku i na końcu w bułce tartej. Smażę z dwóch stron na złoty kolor. Odsączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podaję z sałatką.

SMACZNEGO!

4 komentarze:

  1. Takich jeszcze nie robiłam..

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie nadziane, mniam ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapewniam, że są pyszne, ja osobiście uwielbiam lubczyk i jako dodatek do dań dla mnie sprawdza się idealnie:)
    Dziękuję za komentarze i pozdrawiam;)

    OdpowiedzUsuń