niedziela, 1 września 2013

KAPUSTA Z SOSEM PLEŚNIOWYM Z POMIDOREM

SKŁADNIKI:
- młoda kapusta (ok.350g).
SOS PLEŚNIOWY Z POMIDOREM
- 100g sera pleśniowego (np.LAZUR błękitny),
- polny pomidor (ok.200g),
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżka majonezu,
- 2 łyżki śmietany 12%,
- 1łyżeczka soku z limonki,
- 1/3 łyżeczki pieprzu,
- 1/2 łyżeczki soli morskiej.

WYKONANIE
Opłukaną kapustę drobno szatkuję. Ser ucieram ze śmietaną na gładką masę, dodaję sok z limonki, przyprawiam solą, pieprzem. W następnej kolejności dodaję majonez i ponownie mieszam na gładką masę. Przelewam zawartość do kapusty i mieszam do dokładnego połączenia. Sprawdzam smak, ewentualnie doprawiam solą, pieprzem także cukrem. Tak przygotowaną kapustę przygotowuję na krótko przed podaniem np. do pieczeni.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz