SKŁADNIKI:
- puszka szprotek w sosie pomidorowym (ok.300g),
- 8szt zielonych oliwek,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- plaster cebuli,
- 1/2 łyżeczki ostrzejszej musztardy,
- opcjonalnie: sól/curry.
WYKONANIE
Zawartość puszki przekładam do miseczki, ugotowane jajka obieram ze skorupek i kroję w kosteczkę, oliwki w paseczki, plasterek cebuli w drobną kosteczkę. Mieszam do połączenia produktów. Na końcu dodaję musztardę, sprawdzam smak pasty, jeżeli mi odpowiada (na tym etapie zakończyłam przygotowanie) pozostawiam lub doprawiam do uzyskania pasty jakiej oczekuję smakowo.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
(Proporcje na keksówkę o wym.25x12cm) SKŁADNIKI: - 300g mąki ziemniaczanej, - 180g cukru pudru, - 200g margaryny, - sok z jednej dużej...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz