wtorek, 4 czerwca 2013

FRANCUSKIE Z PASTĄ POMIDOROWĄ

(Proporcje na ok. 12 sztuk)

SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok.35x42 cm),
PASTA POMODOROWA
- 30g sera FETA,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
- 1 ząbek czosnku.

WYKONANIE
Nagrzewam piekarnik do 200° C, a sama w tym czasie przygotowuję pastę. Rozcieram fetę z koncentratem pomidorowym, oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz ziołami na gładką masę. Na przygotowane ciasto francuskie nakładam pastę i rozprowadzam zostawiając z każdej strony margines (ok.1 cm). Zwijam w rulon i kroję w paski (ok. 2cm). Wstawiam do nagrzanego piekarnika na ok. 15 minut.

SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz